Produkty makrobiotyczne
WODOROSTY SUSZONE:
Kombu -25 gr
Nori -25 gr
Wakame -25 gr
Sałata Morska -25 gr
Spaghetti -25 gr
POSYPKI I MIESZANKI:
Gomasio Bio -150 gr więcej
Gomasio z Algami Bio -150 gr więcej
Masala do Ryzu -80 gr więcej
Masala do Warzyw -80 gr więcej
MISO:
Miso Shiro -300 gr
Miso Hatcho -300 gr
Miso Hatcho -300 gr
Miso Barley -345 gr
Miso Mugi Bio -200 gr
Miso Zupa instant Bio -4x 10 gr
Miso Kostki Różne -8 x 10 gr
SOS Sojowy:
Sos Sojowy Tamari 25% mniej soli Bio -250 gr więcej
Sos Sojowy Tamari -250 gr więcej
Sos Shoyu mniej soli -250 gr więcej
Inne:
Umeboshi śliwka 150 gr (bogata w kwasy organiczne, zawiera białko, minerały, składniki takie jak wapń i fosfor)
Spirulina Bio tabletki- 250 gr ok 500 tab.
Jest najbardziej pełnowartościowym i jednym z najczystszych źródeł naturalnych składnikiem leczniczo-żywieniowym jakie możemy znaleźć w przyrodzie.
Spirulina to bardzo silny antyoksydant
- profilaktyka chorób nowotworowych,
- wspomaganie pracy wątroby i nerek w procesie detoksykacji (fytocjanina – odkryta tylko w spirulinie),
- wzmacnianie systemu immunologicznego, (polisacharydy odkryte w spirulinie nazwane „immuliną” są od 100 do1000 razy bardziej aktywne od preparatów polisacharydowych aktualnie używanych w immunoterapii chorób nowotworowych),
- regeneracja komórek centralnego układu nerwowego (kompleks witamin z grupy B w tym Wit. B12)
- obniżanie poziomu złego cholesterolu ( LDL) i trójglicerydów,normalizuje poziom cukru we krwi,
- wyizolowany ostatnio ze spiruliny specyficzny polisacharyd, nazwany „spirulinowym wapniem” ma hamujące działanie na rozwój wirusów: HIV, grypy, świnki, odry, opryszczki i zwykłego przeziębienia.
- wspomaganie terapii pacjentów chorych na AIDS, poprzez zawarte w spirulinie glikolipidy i fosfolipidy
- wspomaganie procesów trawienia i wydalania, poprzez stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego
- stosowana przy anemii (bardzo łatwo przyswajalne żelazo),
- stymulacja tworzenia krwi oraz komórek macierzystych szpiku kostnego,
- zmniejszanie ujemnych skutków radioterapii i chemioterapii,
- bardzo znaczące odtruwanie i wspomaganie procesów oczyszczania organizmu,
- wspomaganie odchudzania (fenyloalanina ogranicza apetyt),
- opóźnianie procesów starzenia się organizmu,
- ograniczanie patogennego działania chorobotwórczych bakterii i grzybów,
- niweluje zakwaszenie organizmu przywracając właściwą równowagę kwasowo-zasadową,
- pobudza mechanizmy samonaprawcze uszkodzeń DNA,
- jest doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej, ludzi starszych i rekonwalescentów