Jeśli chcesz być dobrze poinformowany,
zapisz się ...
slider-bg

Młody jęczmień, sok z młodego jęczmienia

Młody jęczmień – unikatowe wartości

Cenisz sobie zdrową żywność? W takim razie z pewnością docenisz zalety jakie posiada młody jęczmień.

O zbawiennym wpływie na ludzki organizm soków jęczmiennych napisano już niejedną pracę naukową. Nie jest to jednak niczym w porównaniu z wypróbowaniem go na własnym organizmie. Młody jęczmień jest żywym napojem przepełnionym witaminami, składnikami mineralnymi, mikroelementami i aminokwasami. Młody jęczmień, który kiełkuje i wzbija się przez ziemię ku słońcu posiada niezwykłe właściwości. Dlatego przetwarza się go w taki sposób, aby zawierał żywe enzymy.

Młody jęczmień – lepszy od mleka

Sok z jęczmienia posiada zbawienną moc. Znane są jego naturalne i pozytywne wpływy na leczenie ciężkich chorób, w tym przede wszystkim nowotworów. Młody jęczmień oczyszcza oraz regeneruje ludzki organizm. Sok z jęczmienia doskonale wspomaga koncentrację. Warto wspomnieć, że młody jęczmień jest po prostu witaminową bombą. Nie dość, że posiada dwa razy więcej wapnia niż mleko, i więcej wapnia oraz potasu od pszenicy. Sok z jęczmienia posiada ważną dla wegetarian witaminę B12. Miłośnicy zdrowej żywności doceniają młody jęczmień, za to że jest lepszy i zdrowszy od mleka, pomarańczy, a nawet szpinaku.

Młody jęczmień posiada:

  • 30 razy więcej witamin z grupy B niż mleko,
  • 7 razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy,
  • 5 razy więcej żelaza niż szpinak
  • dużo prowitaminy A (beta-karoten)
  • duże ilości: składników mineralnych: magnezu, potasu, miedzi i cynku
  • witaminę B17 – odpowiadającą za selektywne niszczenie komórek rakowych bez ujemnego wpływu na zdrowe komórki.


Młody jęczmień, który posiadamy w ofercie jest najlepszej jakości na rynku. Młody jęczmień jest 100% czystym sproszkowanym sokiem z liści młodego jęczmienia. Zielony proszek otrzymuje się  po około 200 dniach kiełkowania. Młode zielone liście są zbierane, wyciskane na sok, który jest następnie suszony. W taki sposób uzyskuje się szczytowe wartości odżywcze.

Partnerzy