Certyfikowana kasza Morgenstund to produkt absolutnie naturalny, nie zawierający cukru, laktozy, glutenu, wolny od jakichkolwiek dodatków chemicznych, o czystość składników dba laboratorium w Münster.
Występuje w opakowaniach: 35 g, 500 g, 1000 g, 2000 g.
gryka
proso
suszone owoce 13,5% - jabłko, ananas
nasiona pestek oleistych 8,5% - dynia, słodkie migdały, słonecznik
amarantus
składniki pochodzące z eko upraw
Proso jest zbożem bogatym w krzem, zatem jest naturalnym „wspomagaczem urody” , w szczególności skóry, paznokci i włosów. Stanowi również cenne źródło żelaza.
Gryka z kolei zawiera dużo białka, aminokwasy egzogenne, błonnik, witaminy, niacynę, witaminę E oraz flawonoidy.
Amarantus stanowi źródło wapnia.
Nasiona wzmacniają pracę serca, układ krążenia oraz kości. Zapobiegają paradontozie i krwawieniu dziąseł.
Aby przygotować jedną porcję znakomitego porannego posiłku z kaszki, wystarczy zalać 3 łyżki proszku 120-140 ml gorącej wody, zamieszać, odstawić na 1- 2 min. do napęcznienia i gotowe! Można zamiennie dodawać mleko sojowe, migdałowe, kokosowe itp., wkroić banana, kiwi, wrzucić kilka bakalii.
dzieciom powyżej 10 m-ca życia, kobietom karmiącym piersią, osobom starszym, aktywnym fizycznie i umysłowo, weganom, wegetarianom, osobom z nietolerancją glutenu, laktozy czy ograniczającym cukier, osobom cierpiącym na nadciśnienie, choroby sercowo-naczyniowe, zaparcia, nadwagę i otyłość, czyli wszystkim, którzy dzięki prawidłowemu odżywianiu chcą dbać o swoje zdrowie.
Danie z kaszki to lekkostrawny, zasadotwórczy posiłek, dodający energii na cały dzień. Warto przekonać się, jaki dobroczynny wpływ ma ta przekąska na poprawę zdrowia i witalności. Producent kaszy Morgenstund przekonuje do zmiany nawyków żywieniowych i spożywania zdecydowanie większej ilości produktów zasadotwórczych niż kwasotwórczych, które dostarczane latami, zakwaszają organizm i powodują powstawanie niebezpiecznych złogów.
Jentschura wyszedł naprzeciw potrzebom ludzi i promuje naturalne produkty służące zdrowiu.